Batávijský salát s ředkvičkami a sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salát hlávkový
  • 100 g Ředkvička
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 5 ks Mandarinky
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 287.2 mg
  • Vláknina 6662.4 mg
  • Vitamín A 6662.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové listy zbavíme košťálu, opláchneme je pod tekoucí studenou vodou. Střepeme vodu z listů, natrháme je na velikost sousta a dáme do velké salátové mísy.

  • 2

    Mandarinky oloupeme, měsíčky mandarinek rozdělíme a sloupneme průhlednou slupky. Šťávu, která vytekla z mandarinek, 40 ml zachytíme a necháme k dalšímu použití. Připravené mandarinky přidáme do salátové mísy.

  • 3

    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké proužky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli, česnek a ředkvičky také vložíme do mísy.

  • 4

    Do vhodné nádoby vlijeme vinný ocet, přidáme hořčici, přilijeme nachytanou mandarinkovou šťávu, sůl, pepř, cukr. Metlou vše dohromady dobře rozšleháme a za stálého šlehání přiléváme olej.

  • 5

    Připravenou zálivkou přelijeme připravený salát v míse a dobře promícháme.

  • 6

    Podáváme na jednotlivých vychlazených talířích.

Komentáře k receptu