Barevný salát z kysaného zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Petržel - nať
  • 500 g Zelí kysané
  • 15 g Kopr čerstvý
  • 200 g Šunka parmská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 458.4 mg
  • Vláknina 9902.3 mg
  • Vitamín A 9902.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Scezené zelí dáme do misky, přidáme na tenké proužky nakrájenou červenou papriku, nasekanou petrželovou nať a kopr. Jablka spolu se šunkou nakrájíme na tenké pásky, dáme je do misky. Vše posypeme solí, pepřem, cukrem. Zalijeme smetanou, důkladně promícháme a v lednici necháme 20 minut odležet.

  • 2

    Následovně salát rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu