Grilované chobotničky se salátem a chilli dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 733 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 889.6 mg
- Vláknina 2236 mg
- Vitamín A 2236 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Chilli papričky pokrájíme na kolečka, smícháme s česnekem, přidáme olej a limetkovou šťávu. Do připravené marinády naložíme na 10 minut omyté chobotničky. Listy salátu a koriandru opláchneme, natrháme na hrubší kusy. Salát rozdělíme na talíře. Sladkou chilli omáčku smícháme s rybí omáčkou a sezamovým olejem.
-
2
Marinované chobotničky grilujeme na grilovací pánvi s olejem po dobu 3 minut. Chobotničky rozdělíme na talíře se salátem a přelijeme přichystaným dresinkem.