Řecký salát z brambor s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 60 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 91.6 mg
- Vláknina 1115.8 mg
- Vitamín A 1115.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
2
Brambory důkladně omyjeme studenou vodou, osušíme, celé je naskládáme na pekáč a pečeme 15 - 20 minut v troubě rozehřáté na 180°C. Upečené brambory ještě teplé oloupeme a mírně rozmačkáme.
-
3
Poté je ihned zalijeme olejem a promícháme. Přidáme ocet a prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí a důkladně znovu promícháme.
-
4
Řecký bramborový salát můžeme podávat teplý i studený k pečeným masům nebo rybám.