Platýs s klíčky a fazolemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 800 g Platýz - filety
  • 400 g Sójové výhonky
  • 2 g Řasa Nori
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 1.2 dl Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2244 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1396 mg
  • Vláknina 10793 mg
  • Vitamín A 10793 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Platýse očistíme, osušíme a nakrájíme na proužky, které pokapeme citronovou šťávou, nasolíme a opepříme.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej a proužky ryby 5 minut za častého otáčení opékáme. Přidáme scezené a okapané fazole, sójové klíčky a opékáme dalších 5 minut. Zalijeme sójovou omáčkou a posypeme nasekanými lístky nori.

  • 3

    Podáváme s plátky citronu.

Komentáře k receptu