Vepřové plátky sterilované ve slaném nálevu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 255 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1299 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 0.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4216.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, vykostíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a ty mírně naklepeme. Kosti a kůže dobře povaříme v osolené vodě. Maso rozdělíme do sklenic, zalijeme horkým nálevem z vařených kostí a ihned zavíčkujeme.

  • 2

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu