Omáčka Sabayon

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 61.7 mg
  • Vláknina 212 mg
  • Vitamín A 212 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nad kastrol s vroucí vodou dáme 4 žloutky, cukr a přilijeme bílé víno. Šleháme 5-8 minut do zpěnění a zhoustnutí. Odstavíme z plotny.

  • 2

    Nakonec přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru.

  • 3

    Omáčku můžeme podávat i studenou, v tom případě je šleháme do vychladnutí.

Komentáře k receptu