Hříbky naložené v soli

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Sůl
  • 1 kg Hříbky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 37 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 9700 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 748.7 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé a tvrdší hříbky očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Vložíme do mísy, posypeme části soli, promícháme a necháme chvíli odstát.

  • 2

    Poté houby rozdělíme a namačkáme do čistých skleniček, povrch zasypeme zbytkem soli, zavíčkujeme a uchováme na temném, suchém a chladném místě.

Komentáře k receptu