Studená jablková polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 250 ml Víno bílé
  • 6 ks Jablka
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 cl Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 246.5 mg
  • Vláknina 7613.3 mg
  • Vitamín A 7613.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žlutá jablka (citronáče) oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a dáme spolu s cukrem, vodou, suchým bílým vínem rozvařit na kaši. Prolisujeme přes jemné síto, přidáme citronovou šťávu, dobře promícháme a dáme do ledničky. Podáváme v šálku dobře vychlazené.

Komentáře k receptu