Telecí plecko na víně s makaróny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 70 g Špagety, Makarony
  • 500 g Sůl
  • 200 g Passata (drcená rajčata)
  • 80 ml Olej olivový
  • 130 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 5 ks Hřebíček
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1.2 kg Telecí maso přední
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 39170 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 379.2 mg
  • Draslík 846.9 mg
  • Vláknina 3475.1 mg
  • Vitamín A 3475.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a opláchnuté telecí maso nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí vody a vaříme, až je maso téměř měkké. Uvařené maso vyjmeme, vývar odložíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.

  • 2

    Maso osmažíme na oleji, vmícháme česnek a cibuli a smažíme ještě chvíli. Poté vmícháme rajčatový protlak, skořici, pepř, hřebíček, rajčata, ocet, víno a sůl. Dobře promícháme, zalijeme půl litrem vývaru a pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba čtvrt hodiny.

  • 3

    Do vroucí osolené vody vložíme makaróny a uvaříme na skus. Scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Maso s omáčkou podáváme s vařenými makaróny, sypeme parmezánem.

Komentáře k receptu