Rychlý jablkový kompot

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Jablka
  • 3 ks Hřebíček
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 147.5 mg
  • Vláknina 6406.5 mg
  • Vitamín A 6406.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrájíme a dobře omyjeme. Nakrájíme je na čtvrtky, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou.

  • 2

    Přidáme cukr, hřebíček a krátce asi 10 minut povaříme. Jablka se nesmí rozvařit ani příliš změknout.

  • 3

    Kompot uložíme v chladničce. Při podávání jej zakapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu