Mošt z čerstvých třešní

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 g Kyselina citrónová
  • 2 l Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 107 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 486.7 mg
  • Vláknina 7333.3 mg
  • Vitamín A 7333.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5592 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralé třešně přebereme, otrháme stopky, vypeckujeme a rozmačkáme. Vložíme do kastrolu a zvolna zahřejeme na teplotu cca 70 °C. Poté ihned prolisujeme. Necháme několik hodin stát, až se usadí kal.

  • 2

    Přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přidáme kyselinu citronovou, promícháme a mošt rozdělíme do lahví. Uzavřeme nebo převážeme dvojitým celofánem, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.

  • 3

    Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu