Pho bo polévka z Vietnamu

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 250 g Nudle rýžové
  • 10 g Zázvor celý
  • 500 g Kosti hovězí morkové
  • 1 ks Ananas
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Kardamom
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Anýz celý
  • 2 ks Skořice celá
  • 10 ks Koriandr čerstvý
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1815 kcal
  • Sacharidy 141 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 765 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 141 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 1686.7 mg
  • Vláknina 41803.5 mg
  • Vitamín A 41803.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, česnek, ananas oloupeme a nakrájíme na kostky. Zázvor a šalotku také nakrájíme. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme.

  • 2

    Všechnu připravenou zeleninu dáme do hrnce s vodou, vložíme hovězí kost, přisypeme cukr, sůl, přidáme skořici, anýz a kardamom. Hrnec přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme přibližně 120 minut. Hotový vývar scedíme, zeleninu dáme stranou a vývar vrátíme do hrnce.

  • 3

    Do vývaru vložíme celý kus svíčkové a pokračujeme ve vaření ještě 30 minut. Maso vyndáme z polévky, necháme ho vychladnout a nakrájíme na tenké proužky.

  • 4

    Uvařené nudle rozdělíme do čtyř polévkových mističek, přidáme nakrájené maso, listy koriandru, zalijeme polévkou a hotový předkrm podáváme. Ke každé porci polévky zvlášť na talířek přidáme čtvrtku citrónu.

Komentáře k receptu