Kompotované ryngle s medem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Med včelí
  • 3 kg Ryngle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 129 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 174.7 mg
  • Vláknina 266.7 mg
  • Vitamín A 266.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme a necháme okapat na sítu.

  • 2

    Mezitím rozmícháme med ve vodě, svaříme a do horkého nálevu vložíme ovoce. Po chvíli vyjmeme a rozdělíme do čistých sklenic.

  • 3

    Nálev ještě krátce povaříme a po vychladnutí jím zalijeme ryngle. Sklenice dobře zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.

  • 4

    Jakmile vychladnou, vyjmeme je z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu