Tuňák s pikantní rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 500 g Rajčata
  • 800 g Tuňák obecný
  • 4 g Petržel - nať
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 858.2 mg
  • Vláknina 4196.3 mg
  • Vitamín A 4196.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuňáka omyjeme a nakrájíme na plátky o síle 4 cm. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno. Petržel nasekáme na drobné kousky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Olej rozpálíme a osmažíme na něm porce ryby, které osmažíme z obou stran. Poté z pánve vyjmeme a dáme stranou. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a posypeme cukrem. Dusíme do změknutí. Dušená rajčata propasírujeme přes síto, do omáčky vrátíme porce ryby a necháme prohřát. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby, servírujeme posypané petrželí.

Komentáře k receptu