Dušená mořská štika s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rajčata
  • 10 g Petržel - nať
  • 600 g Mořská štika - filety
  • 50 ml Olej olivový
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 58.5 mg
  • Draslík 1595 mg
  • Vláknina 15312.2 mg
  • Vitamín A 15312.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety mořské štiky omyjeme a naporcujeme na jednotlivé porce, ty osolíme a obalíme v hladké mouce. Cibuli a česnek oloupeme na pokrájíme najemno. Rajčata křížem nařízneme, spaříme vroucí vodou a oloupeme z nich slupky. Dužinu pokrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Petržel omyjeme a nasekáme najemno.

  • 2

    Porce ryby osmažíme na rozpáleném oleji, poté dáme stranou a do pánve dáme cibuli, česnek, rajčata a brambory. Posypeme sekanou petrželí. Osolíme a opepříme. Vše podusíme do změknutí, dle potřeby přilijeme trošku vody, poté servírujeme s rybou.

Komentáře k receptu