Těstovinový salát s uzeným pstruhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny Farfalle
  • 200 g Pstruh uzený
  • 70 g Majonéza
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 34.5 mg
  • Draslík 1151.7 mg
  • Vláknina 13641.8 mg
  • Vitamín A 13641.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme očištěný, na kostičky nakrájený fenykl, nasekaný kopr, olej a 2 lžíce vody. Pod pokličkou na mírném ohni necháme fenykl změknout.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Uchováme teplé.

  • 3

    Měkký fenykl vyjmeme a po okapání vložíme do salátové mísy. Přisypeme uvařené těstoviny, rozdrobené plátky uzeného pstruha, vmícháme majonézu a vše zlehka promícháme.

  • 4

    Nakonec salát ozdobíme snítkou kopru a ihned podáváme.

Komentáře k receptu