Neslazená zavařená jablka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 3 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 214 mg
  • Vláknina 7600 mg
  • Vitamín A 7600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralá, možno i padaná jablka. Omyjeme je, očistíme a nakrouháme na plátky nebo hrubé nudle. Rozdělíme do čistých sklenic a důkladně upěchujeme.

  • 2

    Zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 30-40 minut.

  • 3

    Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu