Marinovaná hřebenatka svatojakubská

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Zázvor mletý
  • 10 g Citronová šťáva
  • 20 g Cukr třtinový
  • 400 g Hřebenatka
  • 50 ml Limetková šťáva
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Lotosový kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 585 mg
  • Vláknina 2481.8 mg
  • Vitamín A 2481.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce si smícháme sůl, pepř, 25 ml oleje a limetkovou šťávu. Maso z hřebenatky svatojakubské nakrájíme na plátky a pomažeme směsí z misky. Necháme chvíli odležet.

  • 2

    Mezitím si do mixéru dáme chilli papričku, zázvor, citronovou šťávu a česnek s cukrem. Rozmixujeme na kaši.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme zbylý olej a za stálého míchání hřebenatky smažíme cca pět minut.

  • 4

    Na talíř už jen rozložíme maso a přidáme trochu chilli směsi. Vše na závěr ozdobíme plátky okurky, sezamovým semínkem a nasucho osmaženým lotosovým kořenem.

Komentáře k receptu