Játra na víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra husí
  • 300 g Cukr krupice
  • 80 g Sůl
  • 200 ml Víno bílé
  • 3 ks Skořice celá
  • 5 ks Badyán
  • 5 ks Hřebíček
  • 2 ks Jablka
  • 1 l Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 801 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 7877 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 130 g
  • Cholesterol 386.3 mg
  • Draslík 771.8 mg
  • Vláknina 36087.5 mg
  • Vitamín A 36087.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svaříme červené víno na polovinu s 200g cukru, solí, skořicí, badyánem, hřebíčkem. Necháme zchladit na 70 stupňů, vložíme husí játra a necháme marinovat 48 hodin.

  • 2

    Zkaramelizujeme zbylý cukr, zalijeme bílým vínem, přidáme nakrájená jablka na kostičky a vaříme, dokud se víno úplně neodvaří.

  • 3

    Poté necháme zchladit a podáváme s plátky jater.

Komentáře k receptu