Thajské aromatické houby na římském salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citronová tráva
  • 2 ks Limetka kafrová
  • 2 ks Salát římský
  • 1 hrst Máta
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1491.9 mg
  • Vláknina 11170.5 mg
  • Vitamín A 11170.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme olej a za občasného míchání na něm na středním ohni osmahneme dozlatova nadrobno nasekaný česnek. Plamen zesílíme, přidáme nadrobno nakrájenou lodyhu citronové trávy, na prstýnky pokrájené listy kafrové limety a na plátky nakrájenou hlívu. Za stálého míchání smažíme cca 2 minuty. Poté přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, šťávu vymačkanou z citronu a cukr. Všechny přísady důkladně promísíme a cca 2 minuty orestujeme.

  • 2

    Salát rozebereme na listy, naaranžujeme je na servírovací podnos, rozdělíme na ně houbovou směs, dozdobíme mátovými lístky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu