Brambory plněné nádivkou z jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra kuřecí
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 258.8 mg
  • Draslík 1272.1 mg
  • Vláknina 13889.8 mg
  • Vitamín A 13889.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory důkladně omyjeme a celé ve slupce uvaříme v osolené vodě. Necháme je vychladnout, pak na obou koncích seřízneme a z jedné strany je částečně lžičkou vydlabeme.

  • 2

    Oloupeme cibuli a jemně ji nakrájíme. Drůbeží játra nakrájíme na velmi malé kousky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, na něm usmažíme cibuli a krátce i játra. Vše pak zalijeme trochou vody a krátce pod pokličkou podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme a směs jater a cibule opatrně dáme do brambor. Naplněné brambory vložíme do vymazaného pekáčku nebo žáruvzdorné mísy a zapékáme přibližně 10 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Podáváme ozdobené jemně nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu