Salát ze špenátu a vajec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Špenát listový čerstvý
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 475 mg
  • Vláknina 3112 mg
  • Vitamín A 3112 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listový špenát otrháme z řapíků, listy propláchneme a necháme spařit ve vroucí vodě. Poté je necháme okapat, nakrájíme na proužky. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme, krájíme na osminky. Pažitku rozkrájíme nadrobno. Zálivku připravíme smícháním oleje s cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.

  • 2

    V míse promícháme špenát se zálivkou, poklademe vejci, posypeme pažitkou. Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu