Indické jehněčí ragú

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 125 g Máta
  • 125 g Koriandr čerstvý
  • 125 ml Voda pitná
  • 90 ml řepkový olej
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 567.4 mg
  • Vláknina 5529.2 mg
  • Vitamín A 5529.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1586.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na silném plameni rozehřejeme řepkový nebo slunečnicový olej a orestujeme v něm jehněčí plátky nakrájené na kostky, restujeme 4-5 minut a odložíme.

  • 2

    Připravíme kari pastu. Všechny suroviny, tj. 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje, 125 g čerstvého koriandru, 125 g čerstvé máty, 3 prolisované stroužky česneku, 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžíci jemného koření kari, 1 lžičku semínek kardamonu, 1 lžičku garam masaly, 1 lžičku mletého koriandru a 1 lžičku čerstvé chilli papričky nadrobno nakrájené umixujeme na hladkou pastu.

  • 3

    V hrnci, na středním plameni, 3 minuty restujeme nakrájenou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku. Vmícháme kari pastu a další 1 minutu restujeme.

  • 4

    Pak přidáme kostky loupaných konzervovaných rajčat, vodu a maso. Až se voda začne vařit, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 1 hodinu. Během dušení několikrát promícháme, sejmeme pokličku a vaříme ještě 30 minut.

Komentáře k receptu