Arménský míchaný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 200 g Paprika zelená
  • 400 g Okurka salátová
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.25 kávová lžička Bazalka
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.25 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 64 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 548.9 mg
  • Vláknina 6906 mg
  • Vitamín A 6906 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky a cibuli oloupeme a spolu s omytými rajčaty nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme semen, rozkrájíme na silnější proužky. Bylinky nasekáme nadrobno.

  • 2

    Na servírovací mísu klademe střídavě rajčata, okurku a papriku. Poté vše osolíme, opepříme, posypeme cibulí, usekanými bylinkami a zakapeme octem.

Komentáře k receptu