Králík na hřibech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 650 g Králičí maso
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 30 ml Olej olivový
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 994 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 98.9 mg
  • Draslík 1369.6 mg
  • Vláknina 2199 mg
  • Vitamín A 2199 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme, nasekáme na menší porce. Cibuli oloupeme, nakrájíme a vložíme na rozehřátý olej.

  • 2

    Na opraženou cibuli dáme porce králíka. Okořeníme, trochu osmahneme, přidáme nakrájené hřiby. Podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Je-li maso hotové, zalijeme trochu vývaru a zahustíme moukou (rozmíchanou v troše studeného

  • 3

    vývaru). Podle chuti dokořeníme.

Komentáře k receptu