Broskve ve vinné marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Broskve
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 468.1 mg
  • Vláknina 7800 mg
  • Vitamín A 7800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve rozkrojíme a vypeckujeme. Nakrájíme na plátky, dáme je do mísy a posypeme cukrem.

  • 2

    Kůru z omytého pomeranče oloupeme a nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky se studenou vodou a necháme odstát.

  • 3

    Šťávu z pomeranče vymačkáme a nalijeme spolu s vínem na broskve. Necháme marinovat 1 hodinu v lednici.

  • 4

    Vyndáme pomerančovou kůru z vody a osušíme.

  • 5

    Broskve ozdobíme pomerančovou kůrou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu