Skopová plec s bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 600 g Skopová plec
  • 5 g Sůl
  • 60 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1.2 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 850 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 17.4 mg
  • Draslík 1502.2 mg
  • Vláknina 12862 mg
  • Vitamín A 12862 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plec kuchyňsky upravíme osolíme, opepříme, vložíme do hrnce, přelijeme vývarem a pod pokličkou dusíme, občas přeléváme vypečenou šťávou (podle potřeby dolijeme vodu). Na tuku osmažíme kolečka

  • 2

    cibule dozlatova a dáme i s tukem k masu. Přidáme k němu kostky brambor a dusíme doměkka.

  • 3

    Šťávu vydusíme na tuk - nezahušťujeme.

  • 4

    Podáváme na horkém taliři: porci masa, brambor a cibule.

Komentáře k receptu