Čalamáda s okurkami

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 150 g Sůl
  • 300 g Cukr krupice
  • 30 g Nové koření celé
  • 25 g Pepř černý celý
  • 100 g Hořčičné semínko
  • 3000 ml Voda pitná
  • 1000 ml Ocet vinný
  • 200 ml Olej slunečnicový
  • 2 kg Cibule
  • 2 kg Okurky
  • 2 kg Rajčata
  • 2 kg Paprika zelená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 2930 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 764.2 mg
  • Vláknina 13130.5 mg
  • Vitamín A 13130.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.9 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, okurky nakládačky pokrájíme na kolečka, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata na plátky a překrojíme napůl. Zeleninu spolu dobře promícháme.

  • 2

    Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přidáme sůl, cukr, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Do každé sklenice nasypeme lžičku hořčičného semínka, naplníme zeleninou, zalijeme nálevem, přidáme lžíci oleje, 4 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, uzavřeme a zavařujeme 20 minut.

  • 4

    Sklenice s čalamádou skladujeme v temnu a chladu.

Komentáře k receptu