Plněné vepřové závitky

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 75 g Okurky nakládané
  • 30 g Slanina vepřová
  • 750 g Vepřová kýta
  • 25 g Sůl
  • 150 g Salám jemný
  • 0.7 g Pepř černý mletý
  • 120 g Tuk
  • 250 g Cibule
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1311 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 149.3 mg
  • Draslík 342.9 mg
  • Vláknina 1445.1 mg
  • Vitamín A 1445.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Tence je rozklepeme a mírně osolíme.

  • 2

    Do středu plátků naskládáme proužky slaniny, čtvrtky natvrdo uvařených vajec, hranolky salámu a okurky nakrájené na nudličky. Náplň opepříme, maso zavineme a sepneme párátky nebo ovážeme nití.

  • 3

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na 2/3 tuku osmažíme do zlatavé barvy. Zalijeme vodou, do základu naskládáme závitky, mírně osolíme a opepříme. Za občasného přelévání šťávou dusíme téměř doměkka.

  • 4

    Závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Nakonec šťávu podle chuti přisolíme a přecedíme na závitky, které ve šťávě krátce podusíme.

Komentáře k receptu