Ovocný salát s cukrovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Hroznové víno
  • 300 g Jahody zahradní
  • 200 g Kiwi
  • 45 g Cukr krupice
  • 80 ml Voda pitná
  • 0.5 ks Meloun vodní
  • 0.5 ks Meloun žlutý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 381.4 mg
  • Vláknina 4838.6 mg
  • Vitamín A 4838.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou dužinu vodního melounu vydlabeme speciální lžičkou na melouny, odstraníme pecičky, (z melounu odstraníme také co nejvíce bílé dužiny, kterou vyhodíme, dbáme však, abychom slupku nepoškodili, vydlabanou „mísu“ z melounu přikryjeme alobalem a uložíme do chladničky). Melounovou dužinu vložíme do mísy, přidáme k ní vydlabanou dužinu žlutého melounu, jahody opláchneme, necháme okapat, zbavíme stopek, rozkrájíme na plátky a přidáme k melounům spolu s bobulemi vína.

  • 2

    V rendlíku vaříme vodu s cukrem (na mírném plameni) alespoň pět minut (až se začnou tvořit bublinky). Poté odstavíme a necháme za občasného zamíchání zchladnout. Sirupem přelijeme ovoce v míse, tu na hodinu vložíme pod fólií do chladničky. Vychlazeným salátem naplníme melounovou „mísu“ a salát ihned podáváme.

Komentáře k receptu