Bramborové kari se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2212 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 1283.9 mg
  • Vláknina 23392 mg
  • Vitamín A 23392 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.4 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na plátky.

  • 2

    V kastrole na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme okapaný hrášek, česnek, papriky a jemně nasekané feferonky zbavené semínek. Vše za stálého míchání krátce podusíme.

  • 3

    Potom přidáme nakrájené brambory, osolíme a ochutíme kari kořením. Zalijeme vývarem (nebo vodou) a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 4

    Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.

Komentáře k receptu