Tříbarevná terina

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 375 g Brokolice
  • 375 g Celer bulvový
  • 375 g Mrkev kořen
  • 30 g Sůl
  • 25 g Zázvor celý
  • 15 g Pepř bílý
  • 10 ml Olej slunečnicový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 149 g
  • Sodík 2070 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 418.4 mg
  • Vláknina 10489.2 mg
  • Vitamín A 10489.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrubě nastrouhanou mrkev a zázvor vaříme ve slané vodě až skoro doměkka (10–15 minut). Nastrouhaný celer vaříme ve slané vodě (8–10 minut) doměkka.

  • 2

    Růžičky brokolice vaříme 4 minuty ve slané vodě skoro doměkka.

  • 3

    Každý druh zeleniny zvlášť procedíme a opláchneme ve studené vodě. Formu na terinu lehce potřeme olejem.

  • 4

    Rozmixujeme brokolici s 1 vejcem, solí a pepřem dohladka. Směs nalijeme do formy a uhladíme povrch. Rozmixujeme celer s 1 vejcem, solí a pepřem dohladka. Nalijeme na brokolicovou vrstvu a uhladíme povrch.

  • 5

    Rozmixujeme mrkev, zázvor, 1 vejce, sůl a pepř v mixéru dohladka. Nalijeme na celerovou vrstvu a uhladíme povrch.

  • 6

    Alobal potřeme olejem a formu přikryjeme. Formu vložíme do pekáče a zalijeme do poloviny vodou. Pečeme 1 hodinu v troubě na 180 °C, až je nákyp pevný.

  • 7

    Formu vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Důkladně vychladíme v chladničce, pak vyklopíme a nakrájíme.

Komentáře k receptu