Bramboráky s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 600 g Brambory
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.78 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 445.2 mg
  • Vláknina 6337.7 mg
  • Vitamín A 6337.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvou hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Oloupané a omyté syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a dáme je do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme pokrájenou hlívu, prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, hrubou mouku a směs dobře promícháme.

  • 3

    Ve větší pánvi si rozpálíme olej. Naběračkou nabereme bramborovou směs s hlívou (vždy na jednu placku) a v pánvi na rozpáleném oleji směs rozetřeme a usmažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu