Marinované vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 800 g Vepřová krkovička
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 5 g Koriandr čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 4 dl Víno červené
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 798 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 780 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 147.8 mg
  • Vláknina 701 mg
  • Vitamín A 701 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety z krkovice naklepeme, každou zvlášť osolíme, opepříme, jemně posypeme koriandrem, rozmarýnem, vložíme do uzavíratelné nádoby. Zalijeme olivovým olejem a vínem, navrch položíme bobkový list, nádobu uzavřeme a necháme do druhého dne marinovat do lednice.

  • 2

    Druhý den rozložíme kotlety do pekáčku, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. V průběhu pečení poléváme šťávou z marinovací nádoby, na poslední minuty necháme odkryté, aby se vytvořila kůrka.

Komentáře k receptu