Marinované vepřové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 67 g
- Sodík 780 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 147.8 mg
- Vláknina 701 mg
- Vitamín A 701 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové kotlety z krkovice naklepeme, každou zvlášť osolíme, opepříme, jemně posypeme koriandrem, rozmarýnem, vložíme do uzavíratelné nádoby. Zalijeme olivovým olejem a vínem, navrch položíme bobkový list, nádobu uzavřeme a necháme do druhého dne marinovat do lednice.
-
2
Druhý den rozložíme kotlety do pekáčku, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. V průběhu pečení poléváme šťávou z marinovací nádoby, na poslední minuty necháme odkryté, aby se vytvořila kůrka.