Opečené brambory s petrželí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Brambory
  • 10 g Petržel - nať
  • 90 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 839.6 mg
  • Vláknina 10140 mg
  • Vitamín A 10140 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, namočíme do studené vody a uvedeme k varu, poté ihned slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Máslo rozehřejeme na pánvi a rozprostřeme na něj plátky brambor.

  • 3

    Smažíme 40 minut, občas promícháme.

  • 4

    Osolíme dle chuti a posypeme sekanou petrželí.

Komentáře k receptu