Vepřová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Vepřové maso libové
  • 200 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 3 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 105.3 mg
  • Draslík 125.4 mg
  • Vláknina 2434 mg
  • Vitamín A 2434 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 633.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku na lžičce oleje zahřejeme rošlehané vajíčko, hotové odložíme stranou.

  • 2

    Na zbytku oleje opečeme vyloupané krevety, nadrobno nakrájené vepřové maso a nasekanou cibulku. Pečeme, dokud maso nezměkne, poté přidáme rýži a sůl, dobře promícháme. Na závěr vmícháme hotové vejce.

Komentáře k receptu