Rychlá tlačenka po makedonsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Petržel kořen
  • 200 g Sůl
  • 8 g Pepř černý mletý
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 ml Citronová šťáva
  • 0.5 ks Vepřová hlava
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 9748 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 31.7 mg
  • Draslík 203 mg
  • Vláknina 3584.9 mg
  • Vitamín A 3584.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Půlku vepřové hlavy omyjeme a dáme do velkého hrnce spolu s kořenovou zeleninou, česnekem, cibulí, bobkovým listem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a vaříme asi hodinu, dokud maso není měkké. Ještě horké zcedíme, vývar ponecháme a udržujeme teplý. Maso a mrkev necháme vychladnout, zbytek vyhodíme. Mrkev i maso nakrájíme na menší kousky a promícháme v míse, ještě dochutíme solí a pepřem. Pekáč nebo nějakou mělkou nádobu vyložíme potravinářskou fólií, stejnoměrně rozložíme maso s mrkví a zalijeme teplým vývarem. Vychladlé dáme ještě do lednice k úplnému ztuhnutí.

Komentáře k receptu