Polévka s jasmínovou rýží a mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže jasmínová
  • 150 g Maso mleté - mix
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 0 špetka Pepř černý mletý
  • 0 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 865 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1296 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 327.5 mg
  • Vláknina 11987.5 mg
  • Vitamín A 11987.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme podle návodu.

  • 2

    Česnek jemně nasekáme a osmahneme na pánvi se zahřátým olejem. Pánev odstavíme a česnek ponecháme ještě 2 minuty v oleji. Poté olej přes jemné síto slijeme a necháme vychladnout.

  • 3

    Cibulky nakrájíme na tenké kroužky. Vložíme do mísy mleté maso, které ochutíme sojovou omáčkou, pepřem a solí. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky o velikosti asi 2 cm.

  • 4

    Drůbeží vývar okořeníme pepřem a rybím fondem. Přivedeme k varu a snížíme teplotu, aby se vývar vařil jen zlehka. Vložíme masové kuličky a vaříme asi 1 minutu.

  • 5

    Přidáme rýži a vaříme dalších 5 minut. Vložíme jarní cibulky a opět krátce povaříme. Podle chuti dochutíme česnekoým olejem.

  • 6

    Podáváme ozdobené nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu