Fusilli s míchanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 250 g Dýně
  • 400 g Těstoviny Fusilli
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 660 mg
  • Vláknina 13445 mg
  • Vitamín A 13445 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nadrobno nakrájíme a podusíme na oleji s česnekem rozkrojeným na polovinu, najemno nakrájeným pórkem a nadrobno nakrájenou papričkou.

  • 2

    Jakmile šalotka zesklovatí, vyjmeme česnek a přidáme dýňovou dužinu nakrájenou na maličké kostičky, osolíme, opepříme a orestujeme.

  • 3

    Fazolky s odštípnutými špičkami povaříme 3 minuty v osolené vodě a vložíme do ledu, aby vychladly.

  • 4

    Nakrájíme na kousky, přidáme na pánev a podlijeme troškou teplého vývaru.

  • 5

    Rajče omyjeme a nakrájíme na plátky. Přitom odstraníme semínka,

  • 6

    přidáme k ostatní zelenině, osolíme a opepříme.

  • 7

    Fusilli uvaříme a scedíme, když jsou ještě trošku syrové, krátce je dovaříme na pánvi společně se zeleninou a vývarem.

Komentáře k receptu