Pomerančový dresink s fenyklovým salátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 10 g Med včelí
  • 5 g Sůl
  • 250 g Fenykl sladký - hlíza
  • 125 g Olivy nakládané
  • 2 g Tabasco
  • 60 ml Olej kukuřičný
  • 1 kávová lžička Pepř červený celý
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 683.8 mg
  • Vláknina 15353.5 mg
  • Vitamín A 15353.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.3 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče oloupeme jako jablko a rozebereme na dílky. Zbytky ovoce vymačkáme do mísy. Očistíme fenykl, nastrouháme na tenké plátky. Otrháme jemné konečky natě, přidáme je k pomerančové šťávě. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na slabé kroužky. Dílky pomeranče, fenykl, cibulové kroužky a olivy upravíme na talíř. K pomerančové šťávě přidáme limetkovou šťávu, olej a rozdrcený zelený pepř a umícháme krém. Okořeníme solí, tabaskem a trochou medu. Rozdrtíme červený pepř a přidáme jej do dresinku, kterým přelijeme salát. Poté jej necháme 30 minut proležet.

Komentáře k receptu