Sépie se špenátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel - nať
  • 6 g Kopr čerstvý
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Cibule
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • 1 kg Sépie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1722 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 2644.9 mg
  • Vláknina 16310.5 mg
  • Vitamín A 16310.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 148.2 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sépie dobře očistíme, propláchneme a pokrájíme, necháme okapat v cedníku.

  • 2

    Mezitím osmažíme na oleji na kolečka nakrájenou cibuli, potom přihodíme sépii a necháme vařit tak dlouho, dokud se nevyvaří všechna voda a nezůstane jen olej.

  • 3

    Listy špenátu omyjeme, scedíme, pokrájíme nadrobno a přihodíme k sépiím. Přidáme kopr, petržel, osolíme, opepříme, zalijeme citronovou šťávou a vaříme asi hodinu.

Komentáře k receptu