Vařené kevety s citronovo- olejovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Hořčice
  • 400 ml Ocet vinný
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 1.5 kg Krevety tygří - loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 777 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 393.8 mg
  • Draslík 250.8 mg
  • Vláknina 4661.5 mg
  • Vitamín A 4661.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce. Přidáme ocet, bobkový list, víno a vodu a 35 minut povaříme. Zcedíme, propláchneme a dáme do mísy.

  • 2

    V jiné misce smícháme hořčici, olej, sůl, pepř, citronovou šťávu a na jemno nasekanou petrželku. Ušleháme do hladké, jemné omáčky, kterou můžeme servírovat zvlášť nebo jí polijeme krevety na míse.

Komentáře k receptu