Pikantní smažená ryba

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 455 g Platýz - filety
  • 6 ml Olej olivový
  • 15 ml Limetková šťáva
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 72.8 mg
  • Draslík 581.8 mg
  • Vláknina 1468.2 mg
  • Vitamín A 1468.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvě vymačkanou šťávu z limetky, chilli koření, kurkumu a sůl smícháme v míse. Mísa musí být natolik velká, aby se do ní vešly i filety. V této směsi necháme rybu naloženou půl hodiny.

  • 2

    Na pánvi na středním plameni rozpálíme olivový olej, dáme rybu a smažíme 4-5 minut, dokud nebude spodní strana hotová.

  • 3

    Obrátíme a pečeme další 3 minuty. Necháme dodělat, dokud nebudou filety křupavé.

  • 4

    Ozdobíme limetkou a podáváme.

Komentáře k receptu