Koroptve s rizotem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 5 g Sůl
  • 4 ks Koroptev
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno bílé
  • 0.14 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1055 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 178 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 273.2 mg
  • Vláknina 5629.9 mg
  • Vitamín A 5629.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koropte naporcujeme, osolíme a opepříme. Lehce orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem a pár minut povaříme. Přidáme rozmixovaná rajčata a rýži, všechno dohromady povaříme asi 30 minut, dokud se neodpaří většina vody. Okořeníme a podáváme porci koroptve s kopečkem zeleninové rýže.

Komentáře k receptu