Fettuccine po námořnicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 861 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1336 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 194.4 mg
- Draslík 1692.4 mg
- Vláknina 8462.5 mg
- Vitamín A 8462.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.8 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušličky dáme na 2 hodiny do osolené studené vody, aby se pročistily. Omyjeme ocásky ráčků, vyloupeme je z krunýře. Oloupeme cibule a pokrájíme. Opereme a jemně pokrájíme pažitku.
-
2
Scedíme mušličky, dáme je do pánve s 1 lžící oleje a při vysoké teplotě je necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme je do mísy, skořápky i neotevřené mušličky vyhodíme. Tekutinu, která po nich zůstala v pánvi, přecedíme.
-
3
V pánvi smažíme na zbývajícím oleji 3 minuty cibuli, osolíme a opepříme, přidáme rajčata a dusíme vše asi 5 minut. Potom přidáme ráčky, plátky mořského jazyka a tresky a dusíme vše další 3 minuty. Ve chvíli, kdy sporák vypneme, vmícháme do pánve pažitku a vyloupané mušle. Vše jemně promícháme.
-
4
Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, dáme do polévkové mísy, promícháme s připravenou omáčkou a hotový pokrm ihned podáváme.