Fettuccine po námořnicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 250 g Rajčata
  • 350 g Těstoviny Fettuccine
  • 250 g Mořský jazyk
  • 250 g Treska aljašská
  • 250 g Rak říční
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Pažitka
  • 5 g Sůl
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 861 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1336 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 194.4 mg
  • Draslík 1692.4 mg
  • Vláknina 8462.5 mg
  • Vitamín A 8462.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.8 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušličky dáme na 2 hodiny do osolené studené vody, aby se pročistily. Omyjeme ocásky ráčků, vyloupeme je z krunýře. Oloupeme cibule a pokrájíme. Opereme a jemně pokrájíme pažitku.

  • 2

    Scedíme mušličky, dáme je do pánve s 1 lžící oleje a při vysoké teplotě je necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme je do mísy, skořápky i neotevřené mušličky vyhodíme. Tekutinu, která po nich zůstala v pánvi, přecedíme.

  • 3

    V pánvi smažíme na zbývajícím oleji 3 minuty cibuli, osolíme a opepříme, přidáme rajčata a dusíme vše asi 5 minut. Potom přidáme ráčky, plátky mořského jazyka a tresky a dusíme vše další 3 minuty. Ve chvíli, kdy sporák vypneme, vmícháme do pánve pažitku a vyloupané mušle. Vše jemně promícháme.

  • 4

    Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, dáme do polévkové mísy, promícháme s připravenou omáčkou a hotový pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu