Pečené ančovičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 37 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 1339.5 mg
- Vláknina 4407.3 mg
- Vitamín A 4407.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté ančovičky rozložíme do zapékací mísy.
-
2
Smícháme šťávu z prolisovaných rajčat, olej, nasekanou petrželku a celer, nasekanou cibuli, nadrcený česnek, sůl a pepř. Směsí pokryjeme ančovičky, mísu vložíme do trouby a pokrm pečeme, až se šťáva vypeče.
-
3
Podáváme studené. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.