Lasagne s úhořem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 19 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 244.8 mg
- Vláknina 6005 mg
- Vitamín A 6005 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prosijeme na vál mouku a přidáme tolik vody, abychom rukama vypracovali vláčné a hladké těsto. Válečkem ho tence rozválíme a nakrájíme z něho 3-5 cm široké nudle.
-
2
Petrželku a česnek společně nasekáme. Do nádoby dáme olej, nasekaný česnek s petrželkou, dužinu z rajčat a lístky bazalky. Vše osolíme, opepříme, promícháme a zakryté pokličkou při mírné teplotě 8-10 minut podusíme. Přidáme na kousky pokrájené plátky úhoře a všechno ještě asi 12 minut dusíme.
-
3
Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme připravené lasagne al dente. Scedíme je, promícháme s připravenou omáčkou a podáváme.