Salát z olihní, fazolí a s kaviárem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 20 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 174.6 mg
- Draslík 1057.2 mg
- Vláknina 13280.8 mg
- Vitamín A 13280.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Necháme fazole 12 hodin bobtnat v míse s dostatečným množstvím studené vody. Potom scedíme, nasypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme oloupaný stroužek česneku a bobkový list a pomalu uvedeme vodu do varu. Při mírné teplotě vaříme fazole asi 1 hodinu a ke konci vaření osolíme.
-
2
Dáme vařit rybí vývar. Olihně vykucháme, stáhneme kůže, odstraníme oči a zobáčky, omyjeme a 2-3 minuty povaříme v rybím vývaru. Scedíme
-
3
a odložíme stranou.
-
4
Odkrojíme z cuket stopky, cukety omyjeme, pokrájíme na tenká kolečka a 2 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme, vysypeme na kuchyňskou utěrku a osušíme. V misce smícháme citronovou šťávu se solí a pepřem, přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.
-
5
Scedíme fazole, nasypeme do mísy a zalijeme polovinou připravené zálivky. Do jiné mísy dáme olihně a kolečka cuket. Zalijeme zbytkem zálivky a přidáme fazole. Promícháme, přendáme na servírovací mísu, posypeme kaviárem a podáváme.