Pečené vepřové na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 65 ml Olej olivový
  • 420 ml Víno červené
  • 170 ml Vývar jehněčí
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Tymián sušený
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Rýže loupaná
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1867 kcal
  • Sacharidy 229 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 96950 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 228 g
  • Cholesterol 186.3 mg
  • Draslík 791.1 mg
  • Vláknina 27497.5 mg
  • Vitamín A 27497.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6335.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové nakrájíme na kostičky,osolíme, opepříme a poprášíme moukou.

  • 2

    Osmažíme ho na oleji a dáme do pekáčku. Na tomtéž oleji osmažíme i kolečka cibulí, čtyři prolisované stroužky česneku, mletou papriku a mletý hřebíček. Přilijeme víno, vývar, vložíme bobkový list, tymián. Promíchaný obsah nalijeme na maso v pekáčku a pečeme ho půl hodiny přikryté v předehřáté troubě.

  • 3

    Poté pekáček vyjmeme z trouby, přidáme papriky, maso opět osolíme, opepříme a pečeme další půl hodiny doměkka.

  • 4

    Pokrm okamžitě podáváme s vařenou rýží a bylinkami.

Komentáře k receptu